Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Klima: Gjermania 40% rimbursim në koston e blerjes dhe instalimit të një pompe nxehtësie

Të Tjera  |  15.05.2023 Ora 12:04   
Rreth gjysma e 41 milionë shtëpive të Gjermanisë aktualisht mbështeten te ngrohja me gaz, me një të katërtën tjetër me naftë. Në një përpjekje për të inkurajuar pronarët e shtëpive që të dekarbonizojnë ngrohjen e tyre, Gjermania prezantoi një skemë zbritjeje në janar 2023 që ofron deri në 40% rimbursim në koston e blerjes dhe instalimit të një pompë nxehtësie.

Pompat e nxehtësisë përdorin energjinë e marrë nga ajri, uji ose toka për të siguruar ngrohje dhe ftohje. Ata janë vërtetuar se funksionojnë edhe në temperatura ekstreme dhe mund të ulin në mënyrë drastike faturat e energjisë pasi të instalohen.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing