Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Festivali Glastonbury mund të mbyllet nëse njerëzit urinojnë në dysheme

Muzikë  |  23.06.2022 Ora 14:18   
Festivali Glastonbury ka paralajmëruar se ngjarja muzikore mund të mbyllet nëse njerëzit urinojnë në dysheme, duke thënë se ka një arsye shumë të mirë pse pjesëmarrësit e festivalit duhet të kryejnë nevojat vetëm në tualetet e dedikuara në vend.
 
Glastonbury është i njohur  dhe i dashur, për përvojën e përafërt që ofron, duke qenë një vend ku rrëshqitja nëpër baltë dhe moslarja për ditë të tëra, thjesht bëhet pjesë e gëzimit të shum shumë pjesëmarrësve.

Kjo është për shkak se urina mund të vrasë peshqit dhe kafshët e egra në lumenjë dhe të përfundojë duke ndotur Worthy Farm, fermën e punës së qumështit, ku mbahet festivali, me paralajmërime se dëmtimi i tepërt mund të shkaktojë mbylljen totale të vendit.

Faqja e internetit shpjegon: "Urinimi në tokë shkakton ndotje toksike të ujit. Uji nëntokësor derdhet në lumin qendror Whitelake. Kafshët e egra dhe peshqit preken nëse 200,000 njerëz urinojnë kudo.

"Agjencia e Mjedisit teston ujin rregullisht dhe ka fuqinë të mbyllë vendin nëse shumë njerëz kanë urinuar dhe ndotin vendin. Mund të jetë me të vërtetë fundi i Glastonbury nëse urinoni atje ku nuk duhet. Ju lutemi urinoni vetëm brenda mijëra tualeteve të vendosura”.

Ekzistojnë disa lloje tualetesh të disponueshme në vend, të cilat janë faturuar nga organizatorët si një "traditë e Festivalit Glastonbury".

Ka gjithashtu më shumë se 1,300 kosha plehrash ku mund të hidhni mbeturinat  të cilat, pas një viti, kthehen në 'plehra të mrekullueshëm' që kthehen në fermë.

Përveç këtyre, ka tualete portative, një numër dhomash për persona me aftësi të kufizuara dhe më shumë se 700 metra urinale për meshkuj.

Më mirë akoma, tani ka edhe urinale femrash, për të cilat kujdesen vullnetarët e WaterAid "të cilët janë gjithashtu gati për të ndihmuar të ardhurit".
 
"Ka dy nga këto vende për vitin 2022: një në fund të Hen House Lane pranë skenës së piramidës dhe një në Kings Meadow (Rrethi i Gurit), "thotë webfaqja e Glastonbury.

“Të dy urinalët e femrave do të kenë dy tualete kompostimi me pajisje larëse brenda, në mënyrë që produktet sanitare të ripërdorshme të mund të pastrohen dhe përdoren.”

Të gjitha pikat e tualetit kanë pajisje për larjen e duarve ose pajisje dezinfektimi, ndërsa studentët e shëndetit mjedisor kontrollojnë zonat dy herë në ditë për t'u siguruar që gjërat po shkojnë mirë, - thuhet më tutje në njoftimin e lansuar nga Festivali Glastonbury.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Muzikë

Marketing