Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

 

​Shtatzënë dhe duke marrë ilaqet kundër depresionit? Studimi nuk gjeti rrezik për dëmtim neurozhvillimor për foshnjën

Shëndeti  |  04.10.2022 Ora 18:20   
Nënat e ardhshme që marrin shumë ilaqet kundër depresionit të zakonshëm nuk kanë më nevojë të shqetësohen se mjekimi mund të dëmtojë zhvillimin e fëmijës së tyre në bark, sipas studimeve.

“Rezultatet e studimeve të mëparshme mbi këtë temë kanë paraqitur rezultate kontradiktore. Ne besojmë se studimi ynë ofron qartësi që mund t'i ndihmojë pacientët dhe ofruesit të marrin vendime për trajtimin gjatë shtatzënisë, "tha autorja e studimit Elizabeth Suarez.

Përdorimi i antidepresantëve gjatë shtatzënisë nuk u shoqërua me autizmin, çrregullimin e hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes, çrregullimet e sjelljes, çrregullimet e zhvillimit të të folurit, sipas studimit të botuar të hënën në revistën JAMA Internal Medicine.

“Ne besojmë se këto rezultate janë qetësuese kur bëhet fjalë për shqetësimet në lidhje me efektet e mundshme në rezultatet neurozhvillimore te fëmijët, veçanërisht për diagnozat që mund të jenë më shqetësuese për prindërit në pritje si çrregullimi i spektrit të autizmit,” tha Suarez përmes emailit.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Shëndeti

Marketing