Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

Plus n'4

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 16:00 - 18:00

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Lopët me teknologji te re

Teknologji  |  02.03.2021 Ora 10:30   
Në Queensland të Australisë, lopët kullotin në heshtje një skenë që është e zakonshme në të gjithë botën. Por në një inspektim më të  afërt do të zbulonit  se këto gjedha bartin një paisje teknologjike të veçant  . Në veshët e tyre, secila mbart nga një pajisje përafërsisht me madhësinë e një kutie shkrepëseje - një "etiketë" inteligjente me ndikim diellor, e lidhur me satelit, e cila transmeton vazhdimisht të dhëna në kohë reale tek fermeri.

David Smith, shefi ekzekutiv i Ceres Tag, firmë kjo me bazë në Brisbane e cila prodhon këtë lloj teknologjie, ka  shpjeguar se  "Kjo paisje tregon  ku është kafsha me GPS, dhe gjithashtu cila është  gjendje e saj ". "Ne kemi një algoritëm shumë të sofistikuar për gjëra të tilla si marrja e ushqimit për kullota, kështu që ne e dimë se cili është efikasiteti i ushqimit që ushqehet  kafsha. Nga kjo ka shtuar ai, ne mund të fillojmë të bëjmë disa zgjedhje gjenetike.

Kjo është një ndër përpjekjet më të reja të teknologjisë për të zhvilluar edhe me tej sektorin bujqësor.

Komentet

Marketing

Tjera në Teknologji

Marketing