Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Kina do të lejojë çiftet të kenë deri në 3 fëmijë!

Të Tjera  |  17.01.2022 Ora 9:49   
Kina ka shënuar rënien rekorde të lindjeve gjatë vitit 2021, sipas të dhënave zyrtare, duke shtyrë autoritetet që të prezantojnë një plan të ri, që lejon çiftet të kenë deri në tre fëmijë.
 
Kina hoqi politikën e saj prej dekadash të një fëmije në vitin 2016, duke e zëvendësuar atë me një kufi për dy fëmijë në përpjekje për të shmangur rreziqet ekonomike nga një popullsi që plaket me shpejtësi, por kostoja e lartë e jetesës urbane i ka penguar çiftet të kenë më shumë fëmijë.
 
Shkalla e vitit 2021 prej 7,52 lindjesh për 1000 njerëz ishte më e ulëta që nga viti 1949, kur Byroja Kombëtare e Statistikave filloi të grumbullonte të dhënat, duke shtuar presion të mëtejshëm mbi zyrtarët për të inkurajuar më shumë lindje.
 
"Sfida demografike është e njohur mirë, por shpejtësia e plakjes së popullsisë është qartësisht më e shpejtë se sa pritej," tha Zhiwei Zhang, kryeekonomist në menaxhimin e Aseteve Pinpoint.
 
Popullsia e Kinës në moshë pune tashmë është në rënie, gjë që do të shtojë presion mbi aftësinë e vendit për të paguar dhe për t'u kujdesur për një vend gjithnjë e më të moshuar.
 
Ka pasur 10.62 milionë lindje në vitin 2021, tregojnë të dhënat, krahasuar me 12 milionë në vitin 2020.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing