Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Një burrë dhe një grua akuzohen për tentativën për të dërguar një fëmijë në Angli, për të marrë organet e tij

Të Tjera  |  23.06.2022 Ora 12:45   
Beatrice Ekweremadu, 55 vjeç dhe Ike Ekweremadu, 60 vjeç, do të paraqiten në Gjykatën e Magjistraturës Uxbridge sot më 23 qershor, pasi Policia Metropolitane filloi të shqyrtojë shkeljet e mundshme sipas legjislacionit modern të skllavërisë në maj 2022.

Dyshja, nga Nigeria, të dy janë akuzuar për konspiracion për të rregulluar/lehtësuar udhëtimin e një personi tjetër me qëllim shfrytëzimin, përkatësisht marrjen e organeve.
Ekweremadus të dy janë lënë në paraburgim përpara paraqitjes së tyre në gjykatë.

Në një deklaratë lidhur me këtë çështje, një zëdhënës i Policisë Metropolitane tha: "Akuzat pasojnë një hetim nga ekipi i Specializuar i Krimit të Policisë Metropolitane... Fëmija është në mbrojtje tani dhe ne po punojmë ngushtë me partnerët për mbështetjen e vazhdueshme. Ndërsa procedimet penale janë tani në proces,  nuk do të japim detaje të mëtejshme”.

Në vitin 2004, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar miratoi Aktin e Indeve Njerëzore për të ndihmuar në trajtimin e shqetësimit të trafikimit të organeve dhe skllavërisë moderne, duke siguruar që dhuruesit e organeve të gjalla të kenë marrë një vendim të informuar dhe vullnetar për të dhuruar organet e tyre pa kohëzgjatje, detyrim dhe shpërblim.

Sipas një artikulli të vitit 2020 të botuar në Bibliotekën Kombëtare të Mjekësisë, 10 përqind e të gjitha transplanteve të organeve në mbarë botën besohet të jenë të paligjshme, që barazohet me afërsisht 12,000 organe në vit.

Migrantët mendohet të jenë ndër popullatat më të cenueshme për trafikun e paligjshëm të organeve, shpjegon artikulli, me shumë të tjerë që përballen me kushte të këqija socio-ekonomike dhe politike në vendet e tyre.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing