Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Bali po ofron status pa taksa për këdo që lëviz atje për të punuar përgjithmonë nga shtëpia

Të Tjera  |  23.06.2022 Ora 14:22   
Punëtorët e pavarur së shpejti do të jenë në gjendje të punojnë pa taksa në Indonezi, duke përfshirë edhe ishullin Bali.
Ministri i turizmit i vendit Sandiaga Uno njoftoi "vizën dixhitale nomade" pesëvjeçare në fillim të kësaj jave, duke u thënë gazetarëve se ai shpreson se masa do të sjellë deri në 3.6 milionë udhëtarë jashtë shtetit dhe do të krijojë një milion vende pune për indonezianët.

Uno tha se viza e propozuar e punës në distance, do të thotë që profesionistët e pavarur mund të jetojnë pa taksa në ishuj si Bali, për sa kohë që fitimet e tyre vijnë nga jashtë Indonezisë.

Uno i tha South China Morning Post se ai dëshiron që turizmi i Indonezisë të zhvendoset nga një qasje "dielli, deti dhe rëra" dhe në vend të kësaj të fokusohet në "qetësinë, shpirtëroren dhe qëndrueshmërinë".

"Kështu ne po marrim cilësi më të mirë dhe ndikim më të mirë në ekonominë lokale," shpjegoi ai.
Uno zbuloi gjithashtu se vendimi u bazua në një hulumtim që tregoi se Indonezia ishte 'maja e mendjes' për 95 përqind të punëtorëve në distancë që morën pjesë në sondazh.

Plane të ngjashme për një vizë nomade dixhitale ishin në punë vitin e kaluar, megjithatë u desh të ndërpriteshin për shkak të pandemisë.

Uno shtoi: “Tani me trajtimin e pandemisë dhe përfshirjen dhe bashkëpunimin e të gjitha ministrive nga ana e shëndetësisë deri te zyra e imigracionit, ne besojmë se kjo është një kohë e përshtatshme për të rifilluar këtë ide.”

Aktualisht ka një sërë vizash të disponueshme për punëtorët në distancë që duan të vizitojnë Indonezinë, duke përfshirë Vizën në Mbërritje (VoA), Vizën Turistike ose Kulturore dhe Vizën Falas të vendit, por këto zgjasin vetëm nga 30 deri në 180 ditë.
Vende të tjera si Gjeorgjia, Kroacia dhe Portugalia ofrojnë gjithashtu viza nomade dixhitale, dhe me pak fjalë, kjo vizë moderne e punëtorëve në thelb do të thotë që ju mund të punoni ndërsa qëndroni në një vend të huaj, për sa kohë që nuk hyni në tregun vendas të punës.

Rregulli është në fuqi në mënyrë që banorët vendas të mos shtyhen nga puna.

Kërkesat për vizë shpesh ndryshojnë midis vendeve, por prova e fondeve zakonisht kërkohet për të siguruar një të tillë.
Të jetosh pa taksa nuk është gjithmonë një garanci nëse ju jepet një vizë nomade dixhitale. Për shembull, amerikanët do të duhet ende të depozitojnë taksa nëse u jepet një, sepse SHBA i tatojnë qytetarët bazuar në vetë shtetësinë e tyre, në krahasim me vendbanimin e tyre.
 
VisaGuide liston gjithsej 26 vende që aktualisht pranojnë viza nomade dixhitale dhe ato janë: Andorra, Anguilla, Antigua dhe Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Bermuda, Cape Verde, Ishujt Kajman, Kroacia, Curaçao, Dominica, Dubai, Estonia, Gjeorgjia, Gjermania, Islanda, Malta, Mauritius, Meksika, Montserrat, Norvegjia, Seychelles, Spanja, Tajvani dhe Republika Çeke.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing