Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

 

Qeveria japoneze po u bënë thirrje të rinjëve të pijnë më shumë alkool!

Shëndeti  |  19.08.2022 Ora 19:45   
Qeveria japoneze e ka një telashe të pazakontë! Të rinjtë e saj nuk po pinë mjaftueshëm.

Që nga fillimi i pandemisë, baret dhe ambientet e tjera që shesin alkool janë goditur rëndë nga kufizimet e Covid-19, duke bërë që shitjet - dhe të ardhurat nga taksat e pijeve - të bien në ekonominë e tretë më të madhe në botë.

Zgjidhja e qeverisë? Nisni një konkurs për të gjetur mënyra të reja për të inkurajuar të rinjtë të pinë më shumë.
"Sake Viva!" fushata, e mbikëqyrur nga Agjencia Kombëtare e Taksave, fton pjesëmarrësit të paraqesin ide se si të "stimulojnë kërkesën tek të rinjtë" për alkool përmes shërbimeve të reja, metodave promovuese, produkteve, dizajneve dhe madje edhe teknikave të shitjes duke përdorur inteligjencën artificiale ose metaverse, sipas faqen zyrtare të konkursit.

"Tregu vendas i pijeve alkoolike po zvogëlohet për shkak të ndryshimeve demografike si rënia e lindjeve dhe plakja e popullsisë, dhe ndryshimet e stilit të jetesës për shkak të ndikimit të Covid-19," tha faqja e internetit, duke shtuar se konkurrenca synonte "të apelonte për brezin e ri. ... dhe për të rigjallëruar industrinë."

Konkursi përfshin ide promovuese për të gjitha llojet e alkoolit japonez, me aplikime të hapura deri më 9 shtator. Finalistët do të ftohen në një konsultim ekspertësh në tetor, përpara një turneu final në nëntor në Tokio. Fituesi do të marrë mbështetje për planin e tyre për t'u komercializuar, sipas zyrës së taksave.

Japonia, së bashku me disa vende të tjera në Azi, mbajti kufizime të ashpra gjatë gjithë pjesës më të madhe të pandemisë, duke mbyllur hapësirat publike dhe duke reduktuar orët e punës për restorantet.
Izakayas - versioni japonez i një pijetoreje apo taverne - u godit veçanërisht rëndë, me shifrat e fundit të disponueshme që tregojnë shitjet e përgjysmuara nga 2019 në 2020, sipas Ministrisë së Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë.

Me më pak mundësi për të pirë në publik, shkalla e "konsumit familjar" -- pirja në shtëpi -- "u rrit ndjeshëm," tha ministria.
Por të rinjtë në moshë janë bërë përjashtim. Rreth 30% e njerëzve në të 40-at deri në 60-at pinë rregullisht, që do të thotë tre ditë ose më shumë në javë, tha ministria -- krahasuar me vetëm 7.8% të njerëzve në të 20-at e tyre.

“Në këtë mënyrë, rënia e shprehive të pijes nga viti në vit mendohet se do të ndikojë në tkurrjen e tregut vendas”, tha ministria.
Në një raport të vitit 2021, agjencia e taksave tha se detyrimet për pijet alkoolike kishin qenë një burim kryesor i të ardhurave për qeverinë për shekuj, por kishin rënë në dekadat e fundit. Japonia mori 1.1 trilion jen (8.1 miliardë dollarë) në taksë për alkoolin në 2021 - 1.7% e të ardhurave të përgjithshme tatimore, krahasuar me 3% në 2011 dhe 5% në 1980.

Japonia hoqi gjendjen e saj të jashtëzakonshme në tetor 2021, duke lejuar restorantet të shesin përsëri alkool dhe të qëndrojnë të hapura më vonë - por kufizimet në disa pjesë të vendit mbetën në fuqi deri në mars të këtij viti.
Rimëkëmbja e vendit që atëherë ka qenë më e ngadaltë se sa pritej, e penguar nga rritja e inflacionit, ndikimi ekonomik i luftës në Ukrainë dhe rritjet e fundit të rasteve me Covid që kanë çuar në kufizime të zgjatura.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Shëndeti

Marketing