Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Nuk do ta besoni se sa kohë harxhon Bugatti për lyerjen e veturave të saj

Auto  |  21.03.2023 Ora 8:44   

Disa fabrika prodhojnë mijëra vetura gjatë asaj kohe. Përgatitja është pjesa më e madhe e punës. Është e njëjta gjë me Bugatti. Kur bëhet fjalë vetëm për lyerjen e makinës, duhen rreth 600 deri në 700 orë pune për veturë.

“Ngjyrosja e një veture hiper-sportive kërkon jo vetëm ekspertizë të jashtëzakonshme, por edhe angazhim dhe ambicie për të përmbushur gjithmonë standardet e cilësisë së lartë që ka marka, javë pas jave, veturë pas veture”, thotë Simon Vetterling, specialist i trupit dhe bojërave të veturave në Bugatti.

Përpara aplikimit të shtresës së parë të bojës, specialistët e Bugatti do të inspektojnë çdo centimetër të veturës në detaje, në fakt inspektohet e gjithë sipërfaqja. Më pas fillon ngjyrosja dhe fillon me aplikimin e astarit, i cili më pas lyhet lehtë me rërë, shkruan Index.

Tashmë janë shpenzuar 100 orë për të, dhe 100 të tjera nevojiten për përgatitje, duke përfshirë procesin e aplikimit të bojës transparente dhe lyerjes së dytë me rërë. Vetëm atëherë fillon aplikimi i shtresës së parë të bojës.

Pasi janë lyer të gjitha panelet e automjetit, fillon një kontroll i ri. Gjithçka shikohet, nga hija, vrazhdësia deri te çdo papërsosmëri. E njëjta nuancë duhet të arrihet në materiale të ndryshme, pjesë metalike dhe karboni, dhe kjo ndonjëherë është shumë e vështirë për t’u arritur.

Faza tjetër është lustrimi i veturës. Ajo zgjat katër ditë. Dhe pastaj një tjetër kontroll që zgjat edhe dhjetë orë të tjera. Vetëm atëherë vetura mund të marrë “notën kaluese” dhe “dritën jeshile” për dorëzim.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Auto

Marketing