Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

p

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Kjo është vetura më e shpejtë elektrike në botë

Auto  |  13.09.2023 Ora 9:24   
Studentët zviceranë kanë thyer rekordin Guinness lidhur me shpejtësinë e makinës së tyre elektrike të ndërtuar me dorë.
 
Automjeti i tyre ka thyer rekordin e mëparshëm që mund të përshkojë 0 deri në 100 kilometra në orë për më pak se një sekondë.

Anëtarët e Klubit Akademik të Motorsporteve të Cyrihut (AMZ) nga universiteti kërkimor ETH i Cyrihut dhe nga Universiteti i Lucernit shpenzuan çdo minutë duke punuar për automjetin e tyre elektrik.

E drejtuar nga Kate Maggeti, makina elektrike e ndërtuar me dorë ka përshkruar prej pikës 0 deri në 100 kilometra në orë për vetëm 0.956 sekonda, duke thyer rekordin e mëparshëm prej 1.461 sekonda.

Rekordi i mëparshëm u thye nga një ekip gjerman nga Universiteti i Shtutgartit.

Edhe Guinness konfirmoi se automjeti theu rekordin e shpejtësisë së menjëhershme për një veturë elektrike në Parkun e Inovacionit të Zvicrës në Duebendorf.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Auto

Marketing