Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

Plus n'4

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 16:00 - 18:00

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Cfare ka te re në Lojërat Olimpike Tokyo 2020

Sport  |  23.07.2021 Ora 10:32   
 
Do të ketë një rekord prej339 ngjarjesh të mbajtura në 33 sporte, me pesë sporte të reja  dhe 34 ngjarje të reja gjithsej,  shtuar në programin Tokyo 2020 nga IOC. Rreth 48.8% e atletëve që garojnë në Lojërat Olimpike të Tokios janë femra, një shifër kjo rekord.

Pesë sportet e reja janë:  karate, skateboard, ngjitje sportive, bejsboll / softball dhe surf. Bejsbolli dhe softball teknikisht nuk janë sporte 'të reja' në programin Olimpik, por ato nuk kanë garuar në Lojëra Olimpike që nga Pekini 2008.

Ngjarje të reja janë futur në programet e boksit, sllallomit të kanoes, vrapimit me kanoe, çiklizmit, vozitjes dhe programeve të notit, ndërsa ka ngjarje të reja të gjinisë së përzier duke përfshirë një stafetë të përzier prej 4x100 metra në not dhe një stafetë të përzier në trekëndësh.


Këto sporte janë prezantuar në një përpjekje për të tërhequr audiencë tek të rinjtë dhe për të pasqyruar "trendin e urbanizimit të sportit".

Lojërat e këtij viti gjithashtu kanë bërë përpjekjet e tyre në riciklim. Medaljet janë bërë nga celularët e ricikluar, ndërsa pishtari olimpik është bërë nga mbeturinat e aluminit nga strehimet e përkohshme të ndërtuara pas tërmetit të madh të Japonisë Lindore të vitit 2011.

Vetëm tetë vende të reja konkurrimi janë ndërtuar nga e para, ndërsa shumica e energjisë që furnizon Tokyo 2020 vjen nga burime të rinovueshme.

Në total, Lojërat do të kushtojnë 11.5 miliardë funte, 22% më shumë për shkak të vonesës prej një viti.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Sport

Marketing