Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Punëtorët e Amazon mund të bëjnë grevë pikërisht për Black Friday

Të Tjera  |  25.11.2021 Ora 10:49   

Amazon mund të ketë një të Premte të Zezë të ashpër.  Punëtorët e gjigantit të shitjes me pakicë në internet,  duan paga më të mira dhe përmirësime në vendin e punës dhe që kompania të jetë më proaktive për çështje të tilla si kriza klimatike, ose përndryshe ata do të bëjnë grevë në ditën më të madhe të blerjeve të vitit.

 Make Amazon Pay është një koalicion i punëtorëve dhe organizatave të punës që bëjnë thirrje për një grevë të punës, nga punonjësit e Amazon në të gjithë operacionet e kompanisë, të tilla si qendrat e të dhënave, fabrikat dhe magazinat.  Ata planifikojnë të organizojnë ndalimin e punës për të Premten e Zezë, në 20 vende duke përfshirë Indinë, Gjermaninë dhe Shtetet e Bashkuara.

"Pandemia ka ekspozuar se si Amazon vendos fitimet përpara punëtorëve, shoqërisë dhe planetit tonë," tha koalicioni në dokumentin e tij të kërkesave.  "Amazon merr shumë dhe jep shumë pak. Është koha për të bërë Amazon Pay."

 Kërkesat e grupit ndahen në pesë kategori: përmirësime në vendin e punës, siguria e punës, respektimi i të drejtave të punëtorëve, operacionet e qëndrueshme dhe shoqëria rimbursuese.  Përmirësimet në vendin e punës përfshijnë përmirësimin e pagës, shtimin e pagës varësisht rrezikut, sigurimin e kohës së duhur të pushimit, zgjatjen e pushimit mjekësor me pagesë dhe zbulimin e protokolleve COVID-19.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing