Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Punonjësit e pushuar padisin Google për shkeljen e pjesës së kontratës 'Mos u bëj i keq'

Të Tjera  |  29.11.2021 Ora 22:53   

Tre ish-punonjës të Google, të cilët u pushuan nga kompania në 2019, paditën Google të hënën, duke pretenduar se kompania shkeli pjesën e kodit të saj të sjelljes që thotë "Mos u bëj i keq".

 "Mos u bë i keq" ishte motoja e famshme e Google për vite me radhë.  Kompania u largua nga motoja pasi e quajti veten “Alfabet” në vitin 2015, por "Mos u bë i keq" është ende pjesë e kodit zyrtar të sjelljes së punonjësve të kompanisë: "Mos harroni... mos u bëni i keq, dhe nëse shihni diçka që ju  mendoni se nuk është e drejtë – fol!”, thuhet në rreshtin e fundit të kodit të sjelljes së Google.  Punonjësit pritet të nënshkruajnë kontratën si kusht për punësimin e tyre në Google.

Padia e re, e cila pretendon një shkelje të kontratës nga Google, vjen si pjesë e procedurave ligjore të zvarritura midis Google dhe tre ish-punonjësve të cilët u pushuan nga puna brenda disa minutave nga njëri-tjetri më 25 nëntor 2019. Google pretendoi të pushonte punëtorët për rrjedhje të informacioneve konfidenciale për shtypin dhe për shkak se ata u përfshinë në "kërkime sistematike" për informacione jashtë fushëveprimit të punës së tyre. 

Por inxhinierët e softuerit thonë se ata u pushuan nga puna për protestën ndaj vendimit të Google për të shitur softuer kompjuterik tek Doganat dhe Mbrojtja Kufitare (CBP), e cila në atë kohë po mbyllte migrantët dhe ndante prindërit nga fëmijët.  Ata qarkulluan një peticion në të gjithë kompaninë duke kërkuar që Google të pohonte se nuk do të bashkëpunonte me CBP ose ICE.

 Tre punëtorët, Rebecca Rivers, Paul Duke dhe Sophie Waldman, tani po padisin Google për gjoja shkelje të kodit të saj të sjelljes, si dhe politikës publike të Kalifornisë. 

Padia gjithashtu arrin në mes të një vale punonjësish të teknologjisë, me jakë të bardhë e të pakënaqur, në Google, Amazon, Microsoft, Netflix, Facebook dhe kompani të tjera të teknologjisë, të fokusuar kryesisht në çështje etike, të tilla si kontratat me kompanitë e naftës dhe gazit, ngacmimet seksuale dhe keqinformimet.  Ai gjithashtu përkon me një padi në pritje të Bordit Kombëtar të Marrëdhënieve të Punës që pretendon se Google pushoi ilegalisht të njëjtët tre aktivistë punëtorë në vitin 2019 për përfshirje në aktivitetin e organizimit të punës, i cili mbrohet sipas Aktit Kombëtar të Marrëdhënieve të Punës.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing