Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

p

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Veturat elektrike në Evropë do të konsumojnë të njëjtën sasi energjie elektrike sa gjysmë milioni familje

Auto  |  26.12.2023 Ora 8:13   

Konsumi i energjisë elektrike nga veturat elektrike dhe kamionët në Evropë, ka të ngjarë të rritet në 355 teravat orë deri në vitin 2040, nga 16 teravat orë tani, sipas një studimi të publikuar të enjten.

Kjo korrespondon me një kërkesë shtesë prej 13 për qind të totalit të energjisë elektrike të prodhuar sot në Bashkimin Evropian, sipas një studimi të firmës konsulente PwC, e cila ka bërë llogaritjet së bashku me Institutin Fraunhofer për Kërkimin dhe Inovacionin e Sistemeve, transmeton Telegrafi.

Dhjetë teravat orë korrespondojnë me kërkesën vjetore të rreth 500,000 familjeve me një konsum vjetor prej 20,000 kilovat orë secila.

Deri në vitin 2040, të gjitha veturat dhe kamionët e regjistruar rishtazi në BE pritet të jenë automjete elektrike me bateri ose të fuqizuara nga hidrogjeni dhe qelizat e karburantit.

Deri atëherë, pritet që 70 për qind e veturave dhe 65 për qind e kamionëve në rrugë, të përdorin ende benzinë ​​ose naftë si karburant.

“Prandaj, do të duhet pak kohë përpara se të shohim automjete kryesisht elektrike në flotë dhe përpara se ata të zhvendosin motorët me djegie të brendshme”, tha eksperti i industrisë PwC, Philipp Rose.

Megjithatë, meqenëse pronarët e automjeteve të vjetra priren t’i drejtojnë veturat e tyre më pak se ata me automjete më të reja, emetimet e drejtpërdrejta të dyoksidit të karbonit (CO2) në rrugë, ka të ngjarë të përgjysmohen deri në vitin 2040. /Telegrafi/

 

 
 
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Auto

Marketing