Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

Plus n'4

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 16:00 - 18:00

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

​ Pse pesha e makinës është më e rëndësishme sesa kuaj-fuqitë?

Auto  |  30.10.2019 Ora 11:21   
Kur debuton një makinë e re, numrat më të rëndëshishëm poër njerëzit e interesuar për blerje të saj janë kuaj-fuqitë. Po sa ka kuptim kjo ?

Në bazë kjo duket një numër I thjeshtë, njëjës dhe që në këtë mënyrë mund të krahasohet me rivalët kundërshtarë që të japë ide më të qartë se sa e “aftë” është një makinë. Në realitet numri I kuaj-fuqisë nuk është më I rëndësishëm sesa pesha e një makine.

Në një video të kontribuesit të madh të Road & Track, Jason Fenske zbërthehet se kuajfuqia dhe pesha ndikojnë në njëra tjetrën edhe pse pesha e frenimit të një makine është faktori më I rëndësishëm në përcaktimin e performancës dhe argëtimit.

Fenske në videon e tij ka ndarë edhe disa shembuj shumë të rëndësishëm për këtë gjë. Ku në fund thotë se ndoshta me këtë video do të arrini ti kushtoni më shumë vëmendje numrit të peshës së frenimit./radioplusi/

Komentet

Marketing

Tjera në Auto

Marketing