Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Energjia e rinovueshme duhet të trefishohet deri në vitin 2030

Klima  |  29.09.2023 Ora 13:12   
Dritarja për të kufizuar ngrohjen e shkaktuar nga njeriu në një objektiv të rënë dakord globalisht është duke u ngushtuar, por ende e hapur për shkak të rritjes së madhe të shitjeve të energjisë diellore dhe automjeteve elektrike në mbarë botën, thuhet në një raport të martën. Për dy vitet e fundit, shkalla e rritjes së energjisë diellore dhe shitjeve të automjeteve elektrike ishte në përputhje me arritjen e objektivave të reduktimit të emetimeve që do të ndihmojnë në mbylljen e ngrohjes në 1.5 gradë Celsius (2.7 gradë Fahrenheit) mbi nivelet para-industriale, Paris- tha Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë me bazë.

Por energjia e rinovueshme duhet të trefishohet deri në vitin 2030, shitja e automjeteve elektrike duhet të rritet shumë më shpejt - 70% e të gjitha shitjeve të automjeteve në krahasim me 13% aktuale - dhe emetimet e metanit nga sektori i energjisë duhet të bien me 75% nëse ngrohja globale do të kufizohet në objektivin e Marrëveshjes së Parisit. Metani është një gaz i fuqishëm serrë që është deri në 80 herë më i fuqishëm se dioksidi i karbonit në afat të shkurtër.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Klima

Marketing