Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

Plus n'4

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 16:00 - 18:00

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

​Shputa “lotus” për të gjetur burrë më të mirë….

Të Tjera  |  28.02.2018 Ora 14:12   

100 vite më parë, në Kinë gratë kanë ëndërruar për të pasë këmbë të vogla, jo më të mëdha se 10 cm. Vajzat deri në 5 vjeq duhej patjetër të lidhnin gishtërinjtë, shtresë mbi shtresë me fashë dhe vetëm pas një dekade ato kishin këmbët e shumë dëshiruara “lotus”.

Edhe pse në botën modern kjo gjë shikohet si shputë e deformuar, në Kinë femrat me shputë të tillë, fitonin më shumë respekt në familje por edhe gjenin burrë më të mirë.

“Është shumë vështirë e imagjinueshme se si gratë I nënshtroheshin një procesi kaq të dhimbshëm, vetëm për tu pranuar nga shoqëria dhe për tu dashur, njësoj sikur në ditët e sotme dietat për tu dukur më dobët dhe tattoo-të për të qenë më në modë” – ka thënë Jo Farrell një fotograf dhe antropolog që ka kaluar 13 vjet në Kinë për të dokumentuar gratë me shputa të tilla të cilat ende janë gjallë. 

Komentet

Marketing

Tjera në Të Tjera

Marketing